Permis auto la 16 ani
Ce permis de conducere Poți lua la 16 ani?
Varsta minima de la care se poate incepe scoala auto pentru categoria B1 este de 15 ani si 9 luni. Cand se implineste varsta de 16 ani se poate sustine examenul la Politie pentru permisul auto.
Cei care vor să conducă un autovehicul, dar nu au împlinit încă 18 ani, pot opta pentru un permis de conducere categoria AM, A1 sau B1 dacă au cel putin 16 ani.
Permis auto la 16 ani -Categoria AM pentru cei de 16 ani
Categoria AM este destinată vehiculelor, cu două sau trei roţi, a căror viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25 km/h, dar nu depăşeşte 45 km/h. Aceste modele sunt echipate cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depaşeşte 50 cm3.
In ce conditii poti obtine permis auto la 16 ani?
Avizul poate fi obtinut deci de la varsta de 16 ani, chiar si in Romania. Există trei categorii de vehicule pe care tinerii le pot conduce după ce au frecventat o școală de șoferi și au trecut examenul.
Licenta B1 16 ani
Categoria B1 include vehiculele cu patru roți (cvadricicluri), propulsate de motoare cu ardere internă sau motoare electrice, cu o greutate netă între 400 și 550 kg, cu o putere netă maximă care nu depășește 15 kW (20 cai putere). În cazul mașinilor electrice, nici greutatea bateriilor nu este luată în considerare. De asemenea, pot conduce înainte de a împlini vârsta majoratului, după obținerea permisului B1 la vârsta de 16 ani.
Licenta permis Auto la 16 ani A1
Categoria A1 include motociclete cu o capacitate cilindrică maximă de 125 cm³, o putere maximă de 11 kW (15 cai putere) și un raport putere/greutate de 0,1 kW/kg, dar și triciclete cu un motor „o putere maximă de 15 kW (20 cai putere). . Se pot conduce cu permis A1 de 16 ani.
Licență permis auto la 16 ani categoria AM
Licența de categoria AM este necesară pentru vehiculele cu două sau trei roți, echipate cu motor termic sau electric, a căror viteză prin construcție este cuprinsă între 25 și 45 km/h și cu o capacitate cilindrică maximă de 50 cm³.
Pentru aceste trei categorii de permis, școala de șoferi poate începe la vârsta de 15 ani și 9 luni.
Permis auto la 16 ani: ce conditii trebuie sa indeplinesti si ce acte sunt necesare
După cum am menționat anterior, prima condiție este vârsta minimă. Școala legată de categoriile AM, A1 și B1 poate începe cel mai devreme, de la vârsta de 15 ani și 9 luni. Apoi, la 16 ani, îți poți obține permisul de conducere.
Iată care sunt condițiile de înscriere la școală și ce acte sunt necesare:
● orice cursant care dorește să obțină un permis de conducere la vârsta de 16 ani trebuie să fie apt din punct de vedere psihologic și medical
● elevul nu a fost găsit vinovat de infracțiunile prevăzute la art. 24 din O.U.G. 195/2002
● carte de identitate/carte de identitate valabilă, copie și original
● aplicație standard gratuită de la sediul școlii
● aviz psihologic valabil 6 luni conform art. 5 din normele în vigoare;
● fișă de școlarizare stabilită la sediul școlii
● taxa permis de aproximativ 90 lei (achitabila la Posta Romana, BCR, ghiseu online)
● fisa medicala auto valabila 1 an
Cum să-ți obții un permis auto la 16 ani?
Varsta minima -16 ani
Astfel, poti avea permis la 16 ani pentru mopede (categoria AM), motociclete usoare (categoria A1/permis scuter la 16 ani) sau cvadriciclete (categoria B1). Vârsta minimă de intrare la școală pentru categoriile enumerate mai sus este de 15 ani și 9 luni, iar de la vârsta de 16 ani se poate susține examenul de poliție.
Cât costă școala de șoferi pentru Mașini 16 ani? – Permis auto la 16 ani
Cursurile pentru categoriaB1 au tariful de 1.800 de lei, care se poate achita și în rate. #Școala de șoferi la 16 ani este la fel de „riguroasă” precum cea pentru restul categoriilor de permis auto. Cursanții trebuie să urmeze atât ore de legislație rutiera, cât și ore de conducere în trafic.
Ce Mașină se poate conduce la 16 ani?
În România, legea permite tinerilor să obțină permisul de conducere categoria AM la vârsta de 16 ani. Acesta este un permis care permite conducerea ciclomotoarelor, scutere și vehicule ușoare cu o viteză maximă de 45 km/h
Te-ar putea interesa si : Contact DPD – Telefon Sesizari si reclamatii DPD
Iti recomandam sa citesti si articolul : Acte buletin -Taxa buletin & Acte necesare schimbare Carte de Identitate expirata